gelukkig nieuwjaar.

Het laatste nieuws

gelukkig nieuwjaar.

Het nieuwe jaar heeft zijn entree gemaakt en ik wens iedereen een gelukkig gezond 2017 toe. De openingstekst die ik deze week in de lessen gebruik is van Ity Busstra:

Januari is de poort naar vernieuwing, de opening in de tijd om je inzichten toe te passen. Achter je ligt de bekende weg. Als je nog eenmaal om kijkt zie je je oude pad. Je ziet de kuilen waar je in gevallen bent, je ziet de rafelige randen en braamstruiken waar je oude overtuigingen aan bleven haken. Je ziet het patroon van paden dat je steeds weer nam, steeds verder uitdiepte zonder dat je wist dat er een ander pad naast liep.

Januari is een nieuw begin, is stilte. Als je door de poort bent gegaan ligt een fris en ongerept jaarlandschap voor je. Er gaat nog geen pad doorheen. Je staat op de splitsing van oud naar nieuw. Het is aan jou om te kiezen welke richting je inslaat. Ga je door op de bekende weg, waar je verstrikt raakte in oude patronen of kies je voor een ander pad, een zelf nog te banen pad.

Elke stap die je zet klinkt nog zalig leeg, niets is nog ingevuld. Het jaarlandschap is in rust, de stilte overheerst. Er moet nog niets in dit prille begin, alleen het luisteren naar je innerlijke stem die bepaalt welke richting je uit wilt. Volg je je hartepad dan kies je in alles voor de liefde. Het zal je brengen naar onbekende landschappen waar verbinding is met al wat leeft.

Januari is de maand van de poorten, genoemd naar de Romeinse god Janus, de god van het begin en het einde, van het in en het uitgaan. Hij heeft twee gezichten, jong aan de voorkant en oud aan de achterkant, gericht naar het verleden en de toekomst.

Zo nodigt januari je uit om je oude pad af te sluiten, je te richten op het nieuwe en je stappen zorgvuldig te zetten, te vertrouwen op wie je bent en de stappen die je zet.

Op naar de  nieuwe uitdagingen die voor ons liggen.

Namaste

Miriam

Laat een bericht achter