Iyengar yoga

Iyengar yoga

Wat is nu zo specifiek aan de methode van BKS Iyengar?

Yoga volgens de methode van BKS Iyengar  benadrukt het ontwikkelen van de innerlijke kracht, uithoudingsvermogen, soepelheid, evenwicht en concentratie. Typerend is de persoonlijke aandacht en benadering voor de verschillende soorten lichamen. Doordat gebruik gemaakt wordt van diverse hulpmiddelen kan elke houding aangepast worden aan het lichaam. De ASANAS (lichaamshoudingen) zijn gericht op het maximaal openen, strekken en doorbloeden van diverse lichaamsdelen.

Mr. B.K.S. Iyengar beschrijft het zelf als volgt: “Iyengar yoga is geen merknaam. Het is een kwaliteit. Deze “kwaliteits-yoga” kun je niet beoefenen op de manier waarop je bijvoorbeeld verschillende soorten chocolade kunt eten. Deze kwaliteit laat zich het beste beschrijven als de kunst om verschillende aspecten van het menselijke lichaam (intelligentie van het hoofd en hart) en de menselijke geest ( de prana, ofwel de energie van en in het lichaam) te synchroniseren en samen te laten werken” De invloed van het vrouwelijke, vloeiende aspect dat Dona Holleman toegevoegd heeft aan de kracht van deze mannelijke vorm  maakt de Yoga gegeven in YogaHeiloo de meest integrale vorm van Yoga zowel voor mannen als vrouwen.Zowel mentaal, als fysiek ontwikkel je kracht.

Resultaten van deze klassieke vorm van yoga

In de praktijk openbaart de yoga zich als een verfrissende fysiek krachtige training voor lichaam en geest. Yoga, gebaseerd op de methode van BKS Iyengar is een systeem om actief en preventief met je lichaam bezig te zijn, je gezondheid verbetert voelbaar.

Verdere resultaten:

  • een verbeterde lichaamshouding
  • gezondere organen en daardoor een gezondere uitstraling, vanwege een betere doorbloeding.
  • een sterker zenuwstelsel.