Zwangerschap en geboorte begeleiding

Zwangerschap en geboorte begeleiding

Yoga voor zwangeren

Zwangeren worden van harte uitgenodigd om in een algemene les mee te doen. De filosofie hierachter is, is dat je niet ziek of zwak bent als je zwanger bent . Je zwangerschap kun je zien als het bewijs van je gezondheid. Wanneer je nog niet eerder aan yoga hebt meegedaan zul je aangepast houdingen krijgen zodat je langzaam kan wennen aan de yoga houdingen.

Wanneer je buik groter wordt , worden de yogahoudingen aangepast aan wat je wel nog allemaal kan. En dan blijkt dat je nog lang heel veel kan. Naast de algemeen  wekelijkse lessen spreek je 4 tot 5 keer een privé afspraak af. Tijdens deze sessies van een uur wordt je geleerd hoe je moet ademen tijdens je weeën, welke houdingen prettig kunnen zijn tijdens je weeën en tijdens de persfase. We spreken door in welke houdingen je het beste kan bevallen  en hoe het nu allemaal precies gaat bij de geboorte.

Ook de eerste uren na de bevalling worden besproken. Wanneer je van je tweede of derde kindje in verwachting bent en hebt alleen behoefte aan een soort van opfris cursus dan kun je wellicht met 2 of 3 afspraken genoeg hebben. Vele vrouwen hebben zich reeds  op deze manier voorbereidt op hun bevalling en het is hun “letterlijk goed bevallen”

 

AMMA: Praktijk voor zwangerschap en geboorte begeleiding:

In  juni 2010 heb ik het certificaat tot Doula behaald. Naast de zwangerschapsbegeleiding die ik al meer dan 26 jaar geef kan ik nu ook officieel als doula te werk gaan. Een doula is een vrouw die “de moeder bemoedert” voor, tijdens en meteen na haar bevalling. Vandaar de naam AMMA. Amma is het Hindi woord voor moeder.

Zwangere vrouwen zijn vaak erg onzeker over wat er allemaal gebeuren gaat. Ze weten vaak weinig over de bevalling, en tijdens de bevalling worden ze erg lang alleen gelaten. Onder deskundige leiding van Miriam Imming, (zelf moeder van 4 kinderen en al 26 jaar ervaring met zwangere en geboortes) kun je gebruik maken van haar als doula.

De lessen dragen bij aan een gezonde zwangerschap, zodat je de bevalling ontspannen en met vertrouwen tegemoet kunt zien. Iyengar Yoga voor zwangere vrouwen.Je leert yogahoudingen die je buik ontzien en je ‘ruimte’ geven. We werken aan het verstevigen en verlengen van been-, bil- en rugspieren.

Verder leer je oefeningen om verkrampingen los te laten, wat van pas zal komen tijdens de bevalling; je leert omgaan met pijn, met weeën en met wisselende stemmingen. .Zwangerschaps en geboorte begeleiding werkt op afspraak.Bel 0629514481 of stuur een E-Mail (Klik hier) voor het verzenden van een E-mail